Fietsen in Kopenhagen

fietsen-in-kopenhagen

Het kleurrijke Kopenhagen telt talloze bezienswaardigheden, een bruisend centrum, een hippe street food scene én de stad is – met dank aan een uitgebreid netwerk van fietspaden – een walhalla voor fietsers. Niet voor niets werd de Deense hoofdstad al meerdere malen bekroond met de eerste plek in de lijst ‘Beste fietsstad ter wereld’. Inderdaad, geen Amsterdam of Utrecht op nummer 1. Want hoewel Nederlanders bijna eerder kunnen fietsen dan lopen, de Denen hebben ons op het gebied van fietscomfort al lang en breed ingehaald.

Kopenhagen is voorzien van een groot aantal fietspaden en fietsbruggen die de verschillende wijken en eilanden met elkaar verbinden. De fietspaden zijn lekker breed en brommers zijn op de meeste paden verboden. In mijn eerdere blog met tips voor een stedentrip Kopenhagen, schreef ik al dat veel bezienswaardigheden er op loopafstand liggen. Je kunt de stad dus grotendeels te voet verkennen. Wil je grotere afstanden afleggen? En bijvoorbeeld de kustlijn of bossen ontdekken? Dan is de fiets een handig en snel alternatief.

Eén van de vele fietsbruggen

Fietsverhuur in Kopenhagen

Veel accommodaties hebben een eigen fietsenverhuur en wanneer dat niet het geval is, dan is een ander verhuurpunt altijd dichtbij. Voor de huur betaal je 10 a 15 euro per dag. Ik koos voor het deelfietssysteem genaamd Bycyklen. Dit zijn elektrische fietsen die door de hele stad verspreid staan. Door in de gelijknamige app een account te maken kun je een fiets lokaliseren, ontgrendelen én je rit betalen. Een ingebouwde tablet op het stuur (mét gps) zorgt dat je makkelijk kunt navigeren. Super handig, maar er is wel een klein minpunt; de fietsen hebben veel last van vandalisme waardoor er ook weleens defecte fietsen in de stallingen staan.

fietsen in kopenhagen
Een elektrische fiets van Bycycklen

Tip: Een leuk alternatief voor de fiets zijn de handige e-scooters die, net als de fietsen van Bycyklen, verspreid door de stad staan. De e-scooters zijn onder andere te lokaliseren en te gebruiken via de app Lime.

Kopenhagen fietsroute

Ik koos ervoor om de fiets te gebruiken om meer van de kust van Kopenhagen te zien. Kopenhagen ligt namelijk aan zee en heeft een lange kustlijn. In de zomer komen de locals hier om te windsurfen, suppen of te zwemmen. In de duinen vind je wandelpaden en plekjes om te picknicken.

Op onderstaande kaart kun je mijn fietsroute bekijken waar je vanaf het Centraal Station onder andere langs het Amager Strandpark, Kastrup Sobad en Havnebadet Islands Brygge komt. De eerste twee locaties liggen aan zee en de laatste in de haven. Dit is een heerlijke route om even uit te waaien en verschillende stranden te zien. Vlak voor het einde van de route kom je langs een openbaar zwembad in de haven. Het is zeker de moeite waard om ook daar een kijkje te nemen. Aan het einde van de route keer je weer terug bij het station.

Voor meer inspiratie voor leuke fietsroutes kun je ook op de website van Visit Copenhagen kijken.


Lees ook: fietsen in Porto

Een gedachte over “Fietsen in Kopenhagen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.