Ios Griekenland: prachtig eiland in de Cycladen

Ios Griekenland: prachtig eiland in de Cycladen

Kende jij het eiland Ios al? Tijdens het uitstippelen van mijn reis door Griekenland ontdekte ik dat dit voor mij nog onbekende eiland precies op mijn route tussen Athene en Santorini lag. Hoewel op veel websites beschreven als partyeiland vond ik na wat online speurwerk tóch een kleinschalige en rustig ogende accommodatie: hotel Petradi inclusief infinitypool met waanzinnig uitzicht! De keuze om dit eiland aan mijn route toe te voegen was hiermee snel gemaakt.

Lees meer

Griekenland: eilandhoppen op de Cycladen

Griekenland: eilandhoppen op de Cycladen

Eilandhoppen op de Cycladen is misschien wel één van de leukste manieren om door Griekenland te reizen. De Griekse Cycladen staan vooral bekend om de typisch wit met blauwe huisjes en de charmante straatjes. De eilanden hebben ieder hun eigen karakter en liggen op relatief korte afstand van elkaar. Natuurlijk kun je ook voor één eiland kiezen, maar door de goede verbindingen is eilandhoppen op de Cycladen niet alleen leuk maar ook hartstikke makkelijk.

Lees meer

Santorini: 5 dingen om te doen

Santorini: 5 dingen om te doen

Santorini, wie kent het niet? De schilderachtige witte huisjes en kerkjes met blauwe koepels van Santorini sieren bijna elke Griekse ansichtkaart. Door de vele steile kliffen (te danken aan een immense vulkaanuitbarsting) zijn spectaculaire uitzichten op elke uithoek van het eiland te vinden. Niet voor niets heeft het eiland een enorme aantrekkingskracht op pasgetrouwde stellen maar ook gezinnen en backpackers weten Santorini te vinden.

Lees meer