Beste boutique hotels in Funchal (2023)

Beste boutique hotels in Funchal (2023)

Plannen voor een vakantie naar Madeira en op zoek naar de beste boutique hotels in Funchal? Dan ben je hier op de juiste plek!

In juli ben ik een week op vakantie op Madeira geweest en verbleef ik in het mooie Allegro Madeira in Funchal. Dit was slechts een van de vele mooie hotels die ik tijdens mijn zoektocht naar hotels in Funchal tegenkwam.

Lees meer “Beste boutique hotels in Funchal (2023)”

Review: Beste boottocht om dolfijnen en walvissen te spotten op Madeira

Review: Beste boottocht om dolfijnen en walvissen te spotten op Madeira

Dolfijnen en walvissen spotten is een van de leukste en meest bijzondere activiteiten om te doen op Madeira. Tijdens mijn vakantie op Madeira heb ik dit met een boottocht met Magic Dolphin gedaan. In dit artikel lees je alles over mijn ervaringen met deze tour en het spotten van dolfijnen en walvissen op Madeira.

Lees meer “Review: Beste boottocht om dolfijnen en walvissen te spotten op Madeira”

Wandelen naar Pico do Arieiro en Pico Ruivo

Wandelen naar Pico do Arieiro en Pico Ruivo

Als er een plek op Madeira is die indruk op mij heeft gemaakt, dan is het Pico do Arieiro wel. Of eigenlijk zijn het twee plekken: Pico do Arieiro en Pico Ruivo. Deze imposante bergtoppen zijn namelijk met elkaar verbonden door een zware, maar ontzettend mooie wandelroute die je van de ene bergtop naar de andere bergtop brengt.

Lees meer “Wandelen naar Pico do Arieiro en Pico Ruivo”

Fietsen in Porto

Fietsen in Porto

Porto barst van de leuke straatjes, oude gebouwen en mooie uitzichtpunten. In mijn eerdere blog over een stedentrip naar Porto kon je al lezen wat mijn favoriete plekjes zijn en dat je de meeste plekken prima te voet of per openbaar vervoer kunt bereiken. Maar, er is nog een andere leuke manier om de stad te ontdekken. Namelijk per fiets! In deze blog lees je alles over fietsen in Porto, het huren van een fiets en leuke fietsroutes.

Lees meer “Fietsen in Porto”

Stedentrip Porto | Portugal

Stedentrip Porto | Portugal

Lissabon, de Algarve, Madeira of de Azoren. Het zijn allemaal populaire Portugese plekken én concurrenten voor de bestemming van mijn 5-daagse stedentrip: Porto. Porto is de op één na grootste stad van Portugal en ligt aan de rivier de Douro. De havenstad staat bekend om de Port wijn maar heeft nog veel meer te bieden. Denk aan een levendig en kleurrijk centrum, vriendelijke mensen en heerlijk eten & drinken. De heuvelachtige ligging zorgt voor spectaculaire uitzichten en met een ruim aanbod aan bezienswaardigheden heeft Porto zich wat mij betreft bewezen als topbestemming voor een stedentrip.

Lees meer “Stedentrip Porto | Portugal”