Flying Blue Miles: hoe besteed je ze?

flying blue miles

Na misschien wel maandenlang sparen heb je eindelijk een aanzienlijk aantal Flying Blue miles gespaard. Maar hoe kun je ze nu inwisselen en waaraan kun je ze besteden? In deze blog zet ik het voor je op een rijtje.

flying blue miles

Heb je nog geen of weinig miles gespaard? Begin dan eerst bij mijn blog Flying Blue Miles: sparen. Hierin geef ik je tips om zo veel mogelijk miles voor gratis vluchten te sparen. Zelfs zonder regelmatig te vliegen kun je namelijk miles sparen!

De mogelijkheden om jouw Flying Blue Miles te besteden

Zodra je Flying Blue miles hebt gespaard kun je beginnen met besteden. Het aantal benodigde miles verschilt uiteraard per doel waar je het voor kunt gebruiken. De opties om jouw miles voor te gebruiken:

  • Vluchten & promo awards
  • Vluchtgerelateerde opties
  • Overige zoals hotelovernachtingen en autohuur
  • Donaties aan goede doelen

Flying Blue vluchten en promo awards

Wil je je gespaarde Flying Blue miles voor een vlucht inwisselen? Dan heb je twee mogelijkheden. Je kunt je miles inwisselen voor het “normale” tarief, of je maakt gebruik van Promo Awards. De Promo Awards zijn maandelijkse aanbiedingen waarop je korting krijgt op het normale miles tarief. De kortingen lopen soms wel op tot 50%. Je hoeft dan dus minder miles in te wisselen maar houd er wel rekening mee dat de Promo Awards slechts voor beperkte periodes en bestemmingen te boeken zijn. Het handigste is om je te abonneren op de nieuwsbrief van Flying Blue of elke maand de pagina van de Promo Awards te checken.

Heb je een bestemming in gedachten die niet tussen de Promo Awards staat, of wil je in een andere periode? Dan kun je overwegen om het normale miles tarief te betalen. Via de handige Miles Calculator kun je berekenen hoeveel miles jouw vlucht zal kosten. Tip: als je voldoende miles hebt is je vliegticket gratis maar de luchthaventoeslagen en belastingen moet je wel altijd betalen. Deze kosten verschillen erg per land/luchthaven. Het loont dus om naar verschillende opties te kijken!

Flying Blue vluchtgerelateerde opties

Wil je meer comfort tijdens je vlucht? Of bezuinigen op extra’s zoals bagage? Op de website van Flying Blue kun je uit verschillende opties kiezen.

Overige

In de Flying Blue Store kun je jouw miles besteden aan verschillende artikelen. Zo kun je er onder andere elektronica, reisbenodigdheden en verzorgingsproducten vinden. Daarnaast kun je je miles ook bij verschillende partners van Flying Blue inwisselen. Bijvoorbeeld aan autohuur of een hotelovernachting. Persoonlijk vind ik het leuker om langer door te sparen en mijn miles volledig aan een gratis vlucht te besteden.

Donaties

Heb je veel Flying Blue Miles te besteden of wil je gewoon graag iets bijdragen aan de maatschappij? Dan kun je jouw miles ook doneren aan een goed doel. Klik hier om de goede doelen te bekijken.

Een gedachte over “Flying Blue Miles: hoe besteed je ze?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.