Reisdagboek Zuid Afrika – Durban

Durban Zuid Afrika

Durban is de 3e grootste stad van Zuid Afrika en is door de ligging aan zee en het aangename klimaat een populaire strandbestemming. Ik kwam ’s avonds aan in mijn hostel waar ik werd verblijd met een kamerupgrade, in plaats van de geboekte slaapzaal kreeg ik een tweepersoonskamer voor mezelf! Wel minder gezellig maar wel super fijn om de komende 4 nachten rustig te kunnen slapen!

Omdat ik die avond erg laat aan kwam ging ik meteen naar bed. De volgende dag besloot ik het naastgelegen marinepark Ushaka te bezoeken. Het marinepark is erg groots opgezet en bestaat uit een Kids World, Village walk, waterpretpark en Sea World. Ik besloot een combiticket waterpretpark en Sea World te nemen zodat ik beide kon bezoeken. Het waterpretpark bestaat uit een groot zwembad, heel veel glijbanen en een lazy river. Ik heb heerlijk bij het zwembad gerelaxed en besloot ’s middags naar Sea World te gaan. In Sea World staat een groot scheepswrak met in de kelder een megagroot aquarium. In het aquarium zijn allerlei soorten zeedieren te vinden, van kleine vissen, zeesterren, kreeften tot schildpadden en haaien en ook Dory en Nemo mochten niet ontbreken ;). De dolfijnen en zeehondenshows heb ik overgeslagen.

Durban Zuid Afrika
Ushaka Aquarium

Durban Botanic Gardens

De volgende dag heb ik voor het eerst gebruik gemaakt van het openbaar vervoer. De “People mover” bus rijdt met 3 lijnen door heel Durban en voor slechts 16 Rand (1 euro) kocht ik een dagkaart. Ik besloot de Durban Botanic Gardens te bezoeken. De botanische tuinen zijn net buiten het centrum te vinden en de bus stopt er bijna voor de deur. De tuinen waren super mooi aangelegd, leuk ook om te zien dat er op verschillende plekken in de tuinen mensen het uitzicht zaten na te tekenen en schilderen. Na mijn bezoekje aan de tuinen heb ik een kort bezoek aan het mooie stadhuis van Durban gebracht en daarna keerde ik weer terug naar mijn hostel. ‘S middags heb ik bij Ushaka wederom van het zonnetje genoten.

DSC02388

DSC02445

Durban voetbalstadion en Victoria Street Market

Ook donderdag heb ik gebruik gemaakt van de openbare bus. Als eerste heb ik het Moses Mabhida voetbalstadion bezocht. Het in 2009 geopende moderne stadion is één van de stadions waar tijdens het WK 2010 in gespeeld werd. In het stadion bevindt zich een enorme “schommel” waarmee je over het veld kunt slingeren. Ik wilde zelf gebruik maken van de Skycar waarmee je naar de top van het stadion gaat en uitzicht over heel Durban hebt, helaas was de Skycar wegens onderhoud buiten gebruik en ging dit niet door. Na het stadion ben ik door gegaan naar de Victoria Street Market.

De Victoria Street market is een grote overdekte markt in een meer “Indische” wijk in Durban. De markt bestaat uit bijna 200 winkeltjes met zowel Indische als Afrikaanse souvenirs, kruiden en andere spullen. Na mijn bezoek aan de markt besloot ik lekker op het strand te gaan liggen. De stranden in Durban zijn erg mooi, ze zijn schoon met fijn goudgeel zand en douches en toiletten zijn bijna overal aanwezig. Ook de boulevard is erg leuk, deze is erg breed (autovrij) en wordt druk bezocht door slenterende toeristen, fietsers, skateboarders en hardlopers. ’s Avonds is de boulevard goed verlicht en het is geen probleem om er in het donker te lopen. In tegenstelling tot Johannesburg voelde ik me hier een stuk prettiger.

wp-1468777113087.jpeg

wp-1468777094714.jpeg

DSC02302

Na vandaag was het alweer tijd om in te pakken, de volgende dag ging mijn reis door naar Port Elizabeth: het begin van mijn reis langs de tuinroute!


Bekijk ook mijn volledige route door Zuid Afrika en mijn andere Zuid Afrika blogs over Kaapstad en het Krugerpark.

4 gedachten over “Reisdagboek Zuid Afrika – Durban

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.