Reisdagboek Zuid Afrika – Safari in Krugerpark

Zuid Afrika Safari Krugerpark

Deze week ben ik eindelijk begonnen met mijn reis door Zuid Afrika! Woensdag ben ik voor een 4-daagse safari van Johannesburg naar het Krugerpark gereisd. Ik werd rond 07:15 uur s’ochtends opgehaald bij mijn hostel. Nadat ook de andere safarideelnemers waren opgehaald reden we in zo’n 6 uur naar het Krugerpark. Onze aankomst in het Krugerpark begon direct goed: we zagen binnen 10 minuten al een kudde olifanten en een groep giraffes!

DSC01687Zuid Afrika Safari KrugerparkDSC01819

Skukuza rest camp in het Krugerpark

Tijdens de safari verbleef ik in een chalet binnen het Skukuza rest camp, dit is één van de grootste rest camps binnen het Krugerpark. Het voordeel van overnachten in het Krugerpark is dat je ook ’s avonds op game drive kunt. Dit hebben we de eerste avond direct gedaan en met succes, ondanks dat het donker was hebben we door het gebruik van spots erg veel dieren kunnen spotten. Zo zagen we neushoorns (zowel witte als de, bijna uitgestorven, zwarte), een luipaard en olifanten. Ook de volgende ochtend en middag gingen we op game drive. Ook dit keer met succes, we zagen olifanten, zebra’s, giraffes, zwijnen, aapjes, buffels, leeuwen, gnoe’s, nijlpaarden en neushoorns. Hiermee hadden we binnen 24 uur al de hele big 5 gezien! Dit was bijzonder veel geluk want de gidsen vertelden dat sommige mensen een week lang naar de dieren zoeken maar niet de hele big 5 kunnen vinden. Daarnaast waren een aantal dieren zo vriendelijk om héél dichtbij te komen waardoor ik erg mooie foto’s en video’s kon maken.

DSC01841

wp-1468084629879.jpegwp-1468086578043.jpeg

Safari in het Krugerpark

De volgende dag gingen we weer vroeg op game drive, het was weer lekker koud want ’s nachts koelt het erg af en in een open wagen vang je erg veel wind. In eerste instantie gingen we op zoek naar cheeta’s maar omdat we die niet konden vinden gingen we naar een waterpoel. Bij de waterpoel aangekomen lagen er al een aantal nijlpaarden in het water te chillen. Het bleek spitsuur te zijn want naast de nijlpaarden verscheen het ene na het andere dier om te komen drinken: tientallen impala’s, een reusachtige krokodil, een hyena, een groep zebra’s, zwijnen en wildebeesten. Waanzinnig mooi om zoveel dieren bij elkaar te zien! Op de terugweg naar het rest camp zagen we zelfs nog een hyena een impala opeten, ook dat hoort bij safari.

DSC01703DSC01738DSC01783

De Panorama Route

Na de safari hebben we snel ontbeten (we werden elke dag goed verzorgd met heerlijk ontbijt en uitgebreid diner een een sfeervolle safaritent) omdat we met een groepje een trip naar de panorama route gingen doen. De panorama route is een route met een aantal van de mooiste uitzichten van Afrika. Als eerste bezochten we Lisbon Falls, een hele mooie waterval. Daarna gingen we naar de Three Rondavels en Bryce Canyon river. Hier hadden we een waanzinnig uitzicht over een kloof en de bijhorende rivier. Daarna gingen we naar het uitzichtspunt Gods Window. Ook hier weer een waanzinnig uitzicht over het Afrikaanse landschap!

Lisbon Falls zuid afrika krugerpark
Lisbon Falls
Zuid Afrika Safari Krugerpark
Three Rondavels
gods window krugerpark
God’s window
Zuid Afrika Safari Krugerpark blyde river
Blyde river canyon

Leestip: de Panoramaroute van Zuid Afrika


Vandaag was de laatste dag in het Krugerpark. Tijdens de ochtend game drive dit keer wat minder grote dieren gespot maar wel prachtige vogels èn seksende aapjes gezien 😜. Hierna weer lekker ontbeten en afscheid genomen van de nieuwe mensen die ik heb leren kennen en die nog langer bleven. Inmiddels ben ik weer terug in Johannesburg. Morgen heb ik nog een gedeelte van de dag om Johannesburg te verkennen en ’s avonds vlieg ik door naar het zonnige Durban waar ik een aantal dagen zal verblijven!

DSC02193DSC02198Zuid Afrika Safari Krugerpark

Bekijk ook mijn volledige route door Zuid Afrika en mijn andere Zuid Afrika blogs over Kaapstad en de Tuinroute.

6 gedachten over “Reisdagboek Zuid Afrika – Safari in Krugerpark

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.