Overig Soloreizen

5 momenten waarop ik liever geen solo reiziger had willen zijn

Ook jij zal het ongetwijfeld eens meegemaakt hebben: je bent op reis en er gaat iets mis of er ontstaat een ongemakkelijke situatie  door cultuurverschillen of een taalbarrière. Ook dat hoort nou eenmaal bij reizen en het zorgt ervoor dat reizen nooit saai is. Vaak kun je er achteraf samen wel om lachen. Maar wat nu als je solo reist? Solo reizen is over het algemeen super leuk, maar in ongemakkelijke situaties is het soms net wat minder leuk.

1. Als mensen vragen waarom je aan het solo reizen bent en waar je man is

Prima als mensen op reis aan mij vragen waarom ik solo reis. Dat leg ik graag uit (lees hier mijn redenen om solo te reizen). Minder leuk zijn de mensen (lees: mannen) die vragen waar mijn man is en zich hardop afvragen hoe het kan dat ik nog niet getrouwd ben. In veel culturen wordt al veel jonger getrouwd en daardoor trekken mannen al snel de conclusie dat ik wel wanhopig zoekend moet zijn en dat ik vast interesse in ze heb. Ehm nee. Als ik wil daten ga ik wel op Tinder, niet op reis.

solo reis

2. Als je een keer niet op straat wilt eten

Als ik solo aan het reizen ben eet ik vaak op straat. Het is makkelijk, lekker en vaak goedkoop. Daarnaast ben ik alleen sneller uitgegeten en vind ik het daarom meestal niet nodig om in een restaurant te gaan zitten. De keren dat ik wel alleen naar een restaurant ging en er zoekend werd gekeken en gevraagd “table for………..one?” waren vooral in het begin ongemakkelijk. Inmiddels ben ik er aan gewend en stoor ik me er niet meer aan. Ook solo mag je genieten van een lekkere maaltijd, toch?

Thailand
Voor het eerst alleen backpacken in Thailand

3. Als je de weg kwijt bent

Ik ben gelukkig nooit écht de weg kwijt geweest maar in een vreemd land is het soms toch even zoeken. Die keer dat ik in Thailand het laatste bootje terug naar mijn resort mistte, en alleen terug moest lopen in het donker was toch niet zo heel leuk!

Selfie statief
Alleen op reis in Griekenland

4. Als je weer eens teveel moet betalen

Hoewel solo reizen de laatste jaren enorm in opmars is spelen de meeste hotels hier (nog) niet echt op in. Bij de meeste hotels betaal je namelijk per kamer en niet per persoon. Aangezien veel hotels geen eenpersoonskamers hebben betaal je dus vaak net zoveel in je eentje als dat je voor twee personen zou doen. Beetje jammer maar het voordeel is wel dat je in een tweepersoonskamer heerlijk de ruimte hebt.

solo reizen
Alleen op reis in Zuid Afrika en daarna Abu Dhabi

5. Als je een foto van jezelf wilt

Als je solo op reis gaat wil je bij terugkomst natuurlijk wel aan al je vrienden en familie laten zien waar je geweest bent. Wel zo leuk als je zelf dan ook op de foto’s staat maar solo is dat toch vaak wat lastiger. Natuurlijk kun je andere reizigers vragen een foto voor je te maken maar mijn ervaring is dat deze meestal niet worden zoals je in gedachten had. Hoewel bijna iedereen wel eens een selfie maakt ben je als solo reiziger die een selfie maakt vaak toch een bezienswaardigheid. Jammer maar dat weerhoud mij er echt niet van om toch foto’s van mezelf te maken. Ook leuke foto’s van jezelf maken op reis?Lees dan mijn tips om de perfecte solo reisfoto te maken,

Ben jij wel eens alleen op reis geweest? Of heb je plannen om het te gaan doen? Lees hier dan 30 tips voor jouw eerste reis alleen.

4 comments

  1. Super leuk artikel! En die eerste is zó herkenbaar! Als reisleider werkte ik ook wel eens in Turkije of Egypte. Ik had altijd een ring om en wanneer een man ernaar vroeg zei ik dat ik getrouwd was. Dat hielp al heel veel en lieten ze me vaak ook met rust 🙂

  2. Ik ben nog nooit alleen op reis geweest, maar wil het wel eens proberen. Dit zijn wel dingen die mij een beetje tegenhouden, maar het kriebelt wel. Blijft lastig en eng!

    1. Ondanks de minder leuke dingen zou ik alleen reizen wel echt aanraden hoor! 🙂 Het is spannend maar wel echt leuk en je leert super snel mensen kennen!

Geef een reactie