Dit zijn de leukste boeken over alleen reizen

Alleen reizen boek

Plannen om alleen te gaan reizen, maar twijfel je nog of ben je op zoek naar inspiratie? Dan komt deze lijst met de leukste boeken over alleen reizen goed van pas.

Als fervent soloreiziger vind ik het altijd leuk om verhalen van andere soloreizigers te lezen. Het is heerlijk om weg te dromen bij de avontuurlijke verhalen die variëren van een culinaire reis naar Italië, het ontdekken van de cultuur op Bali of avontuurlijke wandelreizen door Spanje of de Verenigde Staten. Gelukkig zijn er meer dan genoeg leuke reisboeken over alleen reizen te vinden. Mijn favorieten heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet. Veel leesplezier!


Eten, bidden, beminnen – Elizabeth Gilbert

Eten, bidden, beminnen” is geschreven door Elizabeth Gilbert en gaat over haar spirituele zoektocht na een moeilijke scheiding. Ze reist in haar eentje naar Italië, India en Bali. Het boek inspireerde veel vrouwelijke lezers, waaronder mijzelf, om alleen op reis te gaan.

Waar is het avontuur? – Brigitte Ars

Waar is het avontuur?” is een inspirerend boek waarin Brigitte Ars je meeneemt op haar zoektocht naar de definitie van avontuur en een avontuurlijk(er) leven. Een heerlijk boek dat inspireert om zelf het avontuur in jouw leven op te zoeken.

Wild – Cheryl Strayed

In “Wild” beschrijft Cheryl Strayed haar solotocht over de Pacific Crest Trail, een wandelroute van meer dan 1700 kilometer door het westen van de Verenigde Staten. Het boek is een aangrijpend verhaal van haar voettocht waarin ze (onvoorbereid) gevaren zoals beren, slangen, hitte, kou en eenzaamheid moet doorstaan. Een fysieke én innerlijke reis.

Solo reizen – Liesbeth Rasker

In “Solo reizen” beschrijft Liesbeth Rasker haar ervaringen en tips over het reizen in je eentje, gebaseerd op haar vele soloreizen over de hele wereld. Het boek is gevuld met praktische informatie, persoonlijke verhalen en inspirerende foto’s die laten zien dat solo reizen niet eng of saai hoeft te zijn, maar juist een avontuurlijke en verrijkende ervaring kan zijn. Het boek is een bron van informatie en inspiratie voor iedereen die overweegt om alleen te reizen.

Wie (niet) reist is gek – Ab Dijksterhuis

Wie (niet) reist is gek” van psycholoog en reiziger Ab Dijksterhuis is een boek dat onderzoekt waarom reizen zo’n belangrijk onderdeel van ons leven is en hoe het ons geluk en welzijn beïnvloedt. Het boek bevat wetenschappelijke inzichten en persoonlijke verhalen die laten zien dat reizen ons kan helpen om onze geest te verruimen, ons creatiever te maken en ons nieuwe perspectieven te bieden. Het is een interessant en informatief boek dat je aan het denken zet over de meerwaarde van reizen.

Alleen op avontuur – Lidewey van Noord

Alleen op avontuur” van Lidewey van Noord is een inspirerend boek over haar solo-reiservaringen door verschillende continenten. Van Noord neemt de lezers mee op haar wandelingen, waarbij ze haar angsten overwint en nieuwe uitdagingen aangaat. Dit boek is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar inspiratie en motivatie om alleen op reis te gaan en praktische tips wil om veilig in je eentje te wandelen.

Alleen – Tim Voors

Alleen” van Tim Voors is een fascinerend en avontuurlijk boek dat het verhaal vertelt van zijn wandeltocht van Mexico naar Canada over de Pacific Crest Trail, een tocht van 4270 kilometer die hij in zijn eentje aflegt. Tim neemt je mee door de fysieke, mentale en spirituele fases van deze lange tocht door de wildernis. Een must-read voor avonturiers!

Fulltime avonturier – Tamar Valkenier

Fulltime avonturier” is het persoonlijke en inspirerende verhaal van Tamar Valkenier, die haar baan opzegde om de wereld rond te reizen en haar dromen na te jagen. In dit boek neemt ze je mee op haar avonturen, waaronder twee jaar fietsen rond de wereld en reizen door Mongolië en Jordanië. Ze deelt haar ervaringen en geeft tips over een vrij leven.

Heimwee moet je koesteren – Floortje Dessing

Nederlands’ bekendste reizigster zit inmiddels al 25 jaar in het vak. In haar boek “Heimwee moet je koesteren” blikt Floortje Dessing terug op de bijzondere reizen die ze heeft gemaakt maar ook de ontmoetingen die haar zijn bijgebleven. Ze deelt haar inzichten en gedachten over de impact van reizen en natuurlijk haar ervaringen met soloreizen. Een aanrader voor iedereen die, net als ik, fan van Floortje haar reisprogramma’s is.

World of Wanderlust – Brooke Saward

De Australische reisblogger Brooke Saward deelt in “World of Wanderlust” haar jarenlange reiservaringen. Van praktische reistips tot inspiratie en de bestemmingen waar je het beste in je eentje kunt reizen; van dit boek krijg je spontaan zin om op reis te gaan!

Camino – Graeme Simsion en Anne Buist

Mijn laatste boekentip over alleen reizen is “Camino” van Graeme Simsion en Anne Buist. Een roman over twee vreemden die elkaar ontmoeten tijdens hun pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Het boek neemt je mee op een inspirerende en ontroerende reis door het prachtige landschap van Spanje. De hoofdpersonages beleven samen een avontuurlijke reis vol nieuwe ontmoetingen en onverwachte wendingen, terwijl ze hun eigen persoonlijke uitdagingen aangaan.


Meer over alleen reizen:
– Leuke bestemmingen in Europa om alleen te reizen
– Tips voor de eerste keer alleen op reis
– Redenen om een keer alleen op vakantie te gaan

*Deze blog bevat affiliate links

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.