Alleen naar het strand: Bonaire

Alleen naar het strand? Zo kun je je spullen handig opbergen!

Je gaat alleen op vakantie en besluit een bezoek te brengen aan het strand. Even genieten van de zon, zee, misschien wel een goed boek én natuurlijk je eigen gezelschap.

Grote kans dat je zo nu en dan het water in wilt om een verfrissende duik te nemen. Maar waar laat je je spullen, als je geen reisgenoot hebt die even op kan letten?

In mijn Facebookgroep over soloreizen komt deze vraag regelmatig terug. Het kan toch spannend voelen om je spullen onbeheerd op het strand achter te laten. Het is dus zeker niet gek om van te voren na te denken hoe je dit op kunt lossen. Gelukkig zijn er veel ervaren soloreizigers die hier ervaring mee hebben en handige tips delen.

Zelf heb ik ook ervaring met alleen naar het strand gaan. Zo deed ik dat onder andere in Nice, Zuid-Afrika, Jordanië en op de eilanden Aruba en Bali.

De belangrijkste tip die ik je alvast mee wil geven: neem zo min mogelijk spullen van waarde mee. Hoe minder je meeneemt, hoe je minder risico.

Nu is dat in sommige gevallen makkelijker gezegd dan gedaan, want het strand ligt niet altijd op loopafstand van je hotelkamer waardoor je je spullen dus niet bij de hand hebt.

Als reisblogger neem ik bijvoorbeeld zelf altijd best wat spullen mee naar het strand. Naast geld heb ik bijna altijd mijn smartphone en camera ook bij me om foto’s te kunnen maken. En wanneer ik met de auto naar het strand ga, heb ik dus ook de sleutel van mijn huurauto bij me. Best een risico dus, maar tot nu toe is dit altijd goed gegaan.

Tip: neem in ieder geval niet al je geld of bankpassen mee, maar alleen wat je op dat moment nodig hebt. Laat de rest bijvoorbeeld in je (afgesloten) koffer of in de kluis van je hotelkamer.

Hieronder deel ik de mogelijkheden voor het opbergen van je spullen als je alleen naar het strand gaat. Hopelijk haal je hier inspiratie uit en kun je met een gerust hart de zee in.

Disclaimer: je spullen onbeheerd (of bij een vreemde) achterlaten of mee het water innemen is op eigen risico. Ik heb het zelf gelukkig nog nooit ervaren, maar als je spullen gestolen worden of nat raken, dan is er kans dat je reisverzekering dit niet vergoed. Check zelf de voorwaarden van je verzekering, neem alleen het hoognodige mee en denk goed na over eventuele risico’s.

1. Vraag iemand om op je spullen te passen

Mijn ervaring met soloreizen is dat veel mensen behulpzaam zijn en je graag willen helpen.

Als je vriendelijk aan andere mensen vraagt of ze even op je spullen willen passen, dan is de kans groot dat ze ja zeggen. Andersom kun je natuurlijk aanbieden om dit ook voor hun te doen: misschien vinden zij het wel fijn om samen te kunnen zwemmen terwijl jij op hun spullen past. Zo kun je elkaar mooi helpen.

Voordelen:

  • Dit is een makkelijke manier, want er zijn bijna altijd wel andere bezoekers op het strand.
  • Je maakt meteen contact met andere reizigers. Dat breekt het ijs voor een praatje.

Nadelen:

  • Veel mensen zijn betrouwbaar, maar niet iedereen. Het blijft een gok, kijk dus goed naar wie je aanspreekt.
Banner ebook alleen op reis

Klik hier om 10 gratis pagina‘s uit het e-book Alleen op reis te downloaden

2. Hou je spullen zelf in de gaten

Dit doe ik zelf vaak als ik alleen naar het strand ga. Ik zoek een plekje vooraan, vlakbij het water, en zorg dat ik niet te ver de zee in ga. Daarnaast blijf ik naar het strand gericht. Zo kan ik mijn spullen zelf in de gaten houden. Vaak leg ik mijn tas onder mijn strandlaken, zodat deze minder opvalt.

Voordelen:

  • Je hoeft niemand om hulp te vragen.
  • Je hoeft niets aan te schaffen of mee te nemen om je spullen in te doen.

Nadelen:

  • Je kunt niet ver de zee in.
  • Je moet écht op blijven letten dus snorkelen is geen optie.
  • Dit is niet aan te raden als je waardevolle spullen bij je hebt.

3. Begraaf je spullen in het zand

Dit heb ik zelf nog nooit gedaan, maar vind ik best een goede tip. Door je spullen in het zand te begraven zorg je dat ze uit het zicht zijn. Daarnaast zal het iemand die uit is op jouw spullen ongetwijfeld ontmoedigen om iets te proberen.

Om je spullen zandvrij te houden kun je een diepvrieszakje met ziplock gebruiken. Vergeet alleen niet de locatie waar je je spullen hebt begraven. 🙂

Voordelen:

  • Dit is een makkelijke oplossing.
  • Je hoeft niemand om hulp te vragen.

Nadelen:

  • Het is niet 100% veilig. Iemand kan je spullen altijd opgraven, al is de kans waarschijnlijk klein.

4. Gebruik een waterdicht hoesje of tasje

Een waterdicht hoesje of tasje neem ik eigenlijk bijna altijd mee op reis. Dit komt niet alleen van pas als je alleen naar het strand gaat, maar ook als je een wateractiviteit gaat doen zoals kayakken of suppen.

Ik heb zelf verschillende varianten: een waterdicht telefoonhoesje, een waterdicht heuptasje en een dry-bag. Met de hoesjes en tasjes kun je je spullen gewoon mee het water innemen.

Ben je bang voor lekkage? Gebruik dan als extra beveiliging een diepvrieszakje met ziplock.

Voordelen:

  • Je hebt je spullen gewoon bij je, zo weet je altijd waar ze zijn en het is dus veilig tegen diefstal.
  • Je hoeft niemand om hulp te vragen.
  • Een waterdicht hoesje of tasje is vaak licht en gaat makkelijk mee in je bagage.

Nadelen:

  • Je moet een hoesje of tasje aanschaffen én eraan te denken om deze mee te nemen.
  • Kans op lekkage. (Tip: doe thuis een waterproof test door keukenpapier in je tasje te stoppen en hem vervolgens onder water te houden)
Waterdichte hoesjes 5
Verschillende soorten waterdichtje hoesjes en tasjes

5. Gebruik een kluisje

Deze heb ik zelf nog niet geprobeerd, maar er zijn kluisjes verkrijgbaar die je makkelijk aan je strandstoel of parasol kunt bevestigen.

Voordelen:

  • Je weet precies waar je spullen zijn.
  • Je hoeft niemand om hulp te vragen.
  • Je hoeft je spullen niet constant in de gaten te houden, aangezien het kluisje op slot zit en vastgemaakt is.

Nadelen:

  • Je moet het kluisje van tevoren aanschaffen én eraan denken om deze mee te nemen.
  • Een kluisje neemt meer ruimte en gewicht in je bagage in dan een waterdicht hoesje of tasje.
  • Een kluisje kan de indruk wekken dat je iets waardevols verbergt.
  • Het is niet 100% veilig, al denk ik dat de kans dat een dief er met jouw kluisje én je strandstoel vandoor gaat niet heel aannemelijk is. 😉

Heb jij nog een goede tip voor het opbergen van je spullen als je alleen naar het strand gaat? Deel hem gerust in de reacties: wie weet voeg ik hem toe.

Meer weten over soloreizen? Lees dan deze blogs:

Deze blog bevat affiliatelinks. Doe je een bestelling via één van de links in dit artikel? Dan ontvang ik daar een kleine commissie voor. Dit kost jou niets extra‘s en helpt mij om deze website live te kunnen houden en jou te (blijven) voorzien van gratis reistips & inspiratie. Win-win dus! Klik hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.