Veilig rondreizen door Zuid-Afrika

Zuid Afrika

Plannen om naar Zuid-Afrika te gaan, maar twijfel je nog over de veiligheid? Afgelopen zomer heb ik 3 weken solo door Zuid-Afrika gereisd. Toen ik mijn reis ging voorbereiden stuitte ik op wisselende informatie over de veiligheid van Zuid Afrika. Omdat ik de reis tóch wilde maken besloot ik mijn reis zo goed mogelijk voor te bereiden: een goede voorbereiding is het halve werk!

Baz Bus

Toen ik op zoek ging naar meer informatie over reizen door Zuid Afrika kreeg ik al snel de tip om de Baz Bus te gebruiken. Afhankelijk van de route die je gaat afleggen kun je gebruik maken van deze handige hop-on hop-off bus. De Baz Bus rijdt op vaste dagen en tijden tussen Johannesburg en Kaapstad. De precieze routes en de prijzen kun je vinden op de website van de Baz Bus. Als je een ticket hebt uitgekozen kun je eenvoudig per sms, mail of telefonisch doorgeven wanneer je opgehaald wilt worden bij jouw accommodatie en waar je weer afgezet wilt worden. Zolang je een accommodatie uit de lijst van de Baz Bus kiest wordt je dus altijd van deur tot deur gebracht, over veiligheid hoefde ik me dus geen zorgen te maken, erg fijn!

Het leuke van de Baz Bus is dat je eigenlijk altijd met andere reizigers in de bus zit, een praatje is dus zo gemaakt. Daarnaast leggen veel reizigers dezelfde route af waardoor je elkaar vaak weer opnieuw tegenkomt. Ik heb tijdens mijn reis door Zuid Afrika gebruik gemaakt van een hop-on hop-off ticket enkele reis tussen Port Elizabeth en Kaapstad maar zoals je op onderstaand kaartje kunt zien zijn er veel mogelijkheden.

Zuid-Afrika

Binnenlandse vluchten in Zuid Afrika

Zuid Afrika heeft luchthavens in bijna alle grote steden en er zijn verschillende budget airlines zoals Mango die je goedkoop van de ene plek naar de andere plek kunnen brengen. Ook op de website Travelstart kun je vaak goedkope tickets scoren. Door een binnenlandse vlucht te nemen bespaar je een hoop tijd met het openbaar vervoer en daarnaast is het een veilige manier om te reizen!

Uber in Zuid Afrika

In Nederland is het helaas verboden maar in de grote steden van Zuid Afrika wordt er dankbaar gebruik van gemaakt: Uber. Door middel van de app die je op je smartphone kunt installeren bestel je eenvoudig een betrouwbare chauffeur die jou naar de gewenste bestemming brengt. Het fijnste aan Uber is dat je ritprijs automatisch via je creditcard of Paypal wordt afgeschreven, je je hoeft dus nooit contant te betalen en er ontstaan ook geen discussies over de prijs. Zodra je je rit besteld krijg je door hoe laat je chauffeur zal arriveren en de gegevens om de auto te herkennen. Daarnaast kun je de ritprijs delen met andere passagiers. Gebruik je Uber voor het eerst? Dan krijg je bij het aanmelden een kortingscode met tegoed voor je eerste rit. Ook als je Uber niet tijdens het rondreizen gebruikt, kun je je kortingscode bijvoorbeeld gebruiken voor een gratis rit van of naar de luchthaven. Handig!

Uber voor Android download je hier.

Uber voor Apple download je hier.

UberZuid Afrika

Tot slot: de receptie van jouw accommodatie kan je altijd informeren over de veiligheid in de stad waar je verblijft. Op sommige plekken kun je beter niet alleen door het donker lopen of opzichtige sieraden/apparatuur laten zien. Zolang je je hier bewust van bent en geen dingen doet die je thuis ook niet zou doen zul je gewoon veilig kunnen reizen en genieten van het mooie Zuid Afrika!


Meer weten of mijn reis door Zuid-Afrika? Lees dan hier mijn reisverslagen.


 

Een gedachte over “Veilig rondreizen door Zuid-Afrika

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.