Stedentrip: Berlijn in 3 dagen

Berlijnse Dom

Afgelopen zomervakantie heb ik Berlijn voor het eerst bezocht. Met maar 2 overnachtingen en de reis per auto was het een bliksembezoek maar dit maakte het zeker niet minder leuk. Tijdens mijn verblijf in Berlijn heb ik  in het hotel NH Berlin City Ost overnacht, wat door het gratis parkeren en ligging nabij het openbaar vervoer het ideale hotel voor deze stedentrip was. Hieronder een paar tips voor Berlijn in 3 dagen!

Berlijn Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie was vroeger een controlepost bij een doorgang van de Berlijnse muur. In 2000 is het wachthuisje vervangen door een kopie van het origineel. Wat je ziet is dus helaas niet meer origineel maar de locatie waar het zich allemaal heeft afgespeeld is wél echt. In het naastgelegen Mauermuseum kun je meer informatie over de Berlijnse muur en de oorlog vinden.

Berlijn Gendarmenmarkt

Gendarmenmarkt

De Gendarmenmarkt is een gezellig plein wat centraal in Berlijn ligt. Het plein is omgeven door de Französischer Dom, de Deutscher Dom en het concertgebouw. Op en nabij het plein kun je diverse restaurants en cafés vinden en ’s avonds wordt er vaak live muziek gespeeld. In de winter kun je hier een kerstmarkt vinden.

Berlijn Brandenburger Tor

Brandenburger Tor

Één van de bekendste bezienswaardigheden van Berlijn; de Brandenburger Tor. De Brandenburger Tor is de belangrijkste stadspoort van Berlijn. In de avond is de poort prachtig verlicht en stroomt het plein vol fotograferende toeristen. Vanaf de Brandenburger Tor loop je rechtstreeks door naar Unter den Linden, de bekende winkelstraat van Berlijn.

Berlijn Dom

Berlijn Dom

De Dom van Berlijn

De Berlijnse Dom is gelegen op museumeiland en grenst direct aan het park Lustgarten waar je ’s zomers heerlijk kunt vertoeven. Koop voor €7 een kaartje om de Dom van binnen te bewonderen. In de kerk vindt je het grote Sauerorgel en als je alle trappen naar boven loopt kom je uit bij de grote koepel vanwaar je een waanzinnig uitzicht over Berlijn hebt!

Berlijn Holocaust monument

Holocaust Monument in Berlijn

Het holocaust monument is geplaatst ter herdenking aan de vervolgde Joden. Het monument bestaat uit bijna 3000 in grootte variërende blokken waar je tussendoor kunt lopen. Een bijzondere plek om bij deze gebeurtenissen stil te staan. Zorg dat je vroeg gaat om de busladingen met toeristen te ontlopen.

Berlijn East Side Gallery

East Side Gallery

De East Side Gallery is een meer dan een kilometer lang stuk overgebleven Berlijnse muur. De muur bevindt zich direct aan de rivier de Spree. In 1989 is de muur door kunstenaars van over de hele wereld beschilderd met graffiti. Het is de langste openlucht galerie ter wereld.

Umweltzone in Berlijn

Ben je, net als ik, van plan om het centrum van Berlijn per auto te bezoeken? Hou er dan rekening mee dat een groene milieusticker verplicht is. Door middel van deze sticker kun je aantonen dat jouw auto aan de voorwaarden voldoet om in het centrum te rijden. Om de luchtkwaliteit in Berlijn te verbeteren mogen zwaar vervuilende voertuigen het centrum namelijk niet langer meer in. Indien je geen milieusticker aan wilt schaffen óf indien je auto niet aan de voorwaarden voldoet zou je er ook voor kunnen kiezen om je auto buiten de umweltzone te parkeren en middels het openbaar vervoer naar het centrum te reizen.


Leestip: Stedentrip: 10x doen in Londen

De Duitse Alpenroute


10 gedachten over “Stedentrip: Berlijn in 3 dagen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.