8x De mooiste watervallen ter wereld

mooiste-watervallen

Watervallen hebben iets magisch. Het donderende geluid van het water dat naar beneden stort. De verkoelende druppels die op je spetteren wanneer je nét te dichtbij staat. En de regenboog die verschijnt als de nevel en het zonlicht elkaar kruisen. Als ik op reis ben kijk ik vaak of er een waterval in de buurt te vinden is. Inmiddels heb ik er al aardig wat gezien en hoe groot of klein ze ook zijn; het blijft een indrukwekkend natuurverschijnsel. Mijn favoriete watervallen heb ik hieronder op een rijtje gezet!

1. Lauterbrunnen – Zwitserland

Het Zwitserse dorpje Lauterbrunnen heeft haar naam (dat staat voor het ‘luide water’) te danken aan de maar liefst 72 (!) watervallen die zich hier bevinden. Je kunt het dal en de watervallen het beste te voet of per fiets verkennen. Vergeet onderweg niet te genieten van het uitzicht, want dat is hier waanzinnig mooi!

Pad en watervallen in Lauterbrunnen, Zwitserland
Uitzicht over Lauterbrunnen vanachter de waterval

2. Plitvice watervallen – Kroatië

De watervallen van Plitvice Nationaal Park in Kroatië zijn misschien wel de bekendste watervallen van Europa. En dat is niet zomaar. Het park is sprookjesachtig mooi en daardoor een grote toeristische trekpleister. Het park bestaat uit 16 meren en 90 watervallen met prachtig turquoise water. De houten wandelpaden leiden je van waterval tot waterval. Zwemmen mag hier helaas niet, maar het is wel mogelijk om een deel van de route per boot af te leggen. Plan genoeg tijd in voor je bezoek want je kunt je hier uren vermaken!

Watervallen in Kroatië
Plitvice watervallen

3. Kravice watervallen – Bosnië en Herzegovina

De Kravice watervallen in Bosnië en Herzegovina zijn niet zomaar watervallen. Ze behoren tot de grootste van de Balkan! De watervallen liggen in een prachtig groen gebied en je kunt er heerlijk zwemmen. Daarnaast worden deze watervallen, in tegenstelling tot de nummer 2 van dit rijtje, een stuk minder bezocht.

Watervallen in Bosnië Herzegovina
Kravice watervallen

4. Ouzoud waterval – Marokko

Deze 110 meter hoge waterval is gelegen in het Atlasgebergte van Marokko. Het is een flinke klim om vanaf de parkeerplaats naar het laagste punt van de waterval af te dalen maar daar eenmaal aangekomen word je beloond met een prachtig uitzicht én kun je genieten van een verfrissende duik. Ben je een echte durfal? Dan kun je zelfs van lager gelegen en kleinere waterval springen. Daarnaast is het mogelijk om met een boottocht vlakbij de grote waterval te komen.

Ouzoud waterval in Marokko
Ouzoud Marokko

5. Yosemite Falls – Verenigde Staten

Uitgestrekte bossen en imposante bergtoppen maken Yosemite Nationaal Park tot een aantrekkelijke bestemming voor natuurliefhebbers. Er zijn ook veel watervallen te vinden. De bekendste waterval is ‘Yosemite Falls’ die met een hoogte van 739 meter tot één van de hoogste watervallen ter wereld behoort. Wil je ze op hun krachtigst zien? Zorg er dan voor dat je je trip naar Yosemite goed timed. In de zomer staan verschillende watervallen namelijk droog of stroomt er maar een kleine hoeveelheid water.

Yosemite falls

6. Lisbon Falls – Zuid Afrika

De Lisbon Falls zijn ruim 90 meter hoog en te vinden nabij het plaatsje Graskop. Deze watervallen zijn goed te combineren met andere bezienswaardigheden langs de Panoramaroute of met een verblijf in het Krugerpark.

Lisbon Falls in Zuid Afrika

7. El Salto del Limón – Dominicaanse Republiek

Deze 40 meter hoge waterval ligt verscholen in de ongerepte jungle van het Dominicaanse schiereiland Samaná. Hierdoor is de waterval niet alleen een plaatje om te zien, maar is de tocht er naartoe ook erg spectaculair. Je kunt deze tocht te voet, te paard of per ezel afleggen. Toen ik de waterval bezocht was het helaas behoorlijk stormachtig weer, maar op mooie dagen kun je aan de voet van de waterval een verfrissende duik nemen.

El Salto de Limon

8. Jägala en Keila waterval – Estland

De watervallen in Estland zijn waarschijnlijk de minst bekende uit dit rijtje. En eerlijk is eerlijk, van hun hoogte moeten ze het niet hebben. Estland is relatief plat waardoor de watervallen niet hoog zijn. Maar, de mooie bosrijke ligging en het feit dat je er vanuit de hoofdstad Tallinn zó bent, maakt dat ze zeker wel het vermelden waard zijn. Ze zijn prachtig in de zomer, maar ook in de winter wanneer de temperaturen tot ver onder het vriespunt dalen, en het water verandert in ijs.

Keila waterval
Tallinn Estland 25 2

Een gedachte over “8x De mooiste watervallen ter wereld

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.